Szőke Tanya Termékek

Szőke Tanya - Parenyica Sajtok
Parenyica sajtok
A Szőke Tanya fő termékcsoportja. A parenyica egy hagyományos szlovák érlelt sajt. Félkemény, félzsíros, párolt, és általában füstölt sajt, de készítenek nem füstölt változatot is. Krémszíne van, a gőzölés miatt. Számtalan változatát megtalálhatják a kedves érdeklődök a választékunkban. Néhány példa: Snidlinges juhtúróval töltött, tekert, fonott,ostorka, figurák, óriás, és parenyica kiflik. Gyümölcsfával való füstöléstől kiváló füstölt ízt kap, a gondos elkészítésből adódóan pedig különleges állagot kap a sajt.

Szőke Tanya - Friss Sajtok
Friss sajtok
A panír friss, házilag készült, rendkívül sokoldalú sajt: lecsurgatva levesekbe keverhetjük, vagy natúr fogyaszthatjuk, kipréselve édességeket készíthetünk belõle, kockákra vágva nyersen, illetve kisütve zöldségételekhez adhatjuk.Grillezésekhez, kerti partikhoz kíválóan alkalmas. A Szőke Tanya különböző fűszerekkel ízesíti, de kínálja naturan, és füstölve is. Néhány példa: chillis, kapros, snidlinges, hagyma-mix, paprikás, köményes, medvehagymás, fokhagymás.

Szőke Tanya - Gomolya Sajtok
Gomolya sajtok
A gomolya sajt készítése Erdélyben, majd hazánkban az Alföldön alakult ki juhtejből készítve. A gomolya vagy gömölye cipó, gömb alakú natúr sajt. Innen kapta a nevét is. A Sárréti Kézműves Sajtok között megtalálható a natur, füstölt és fűszeres gomolya. Kiválóan lehet reszelni, szépen olvad, vagy akár önmagában is szivesen fogyasztható. Darálva gomolyatúró készül belőle, így jobban eltartható, és érlelés után kiváló lilahagymás körözöttet készítünk belőle. Pirítóssal kiváló vacsora.

Szőke Tanya - Gyümölcsös Réteges joghurtok
Gyümölcsös Réteges joghurtok
A joghurt kissé besűrített, 5% zsírtartalmú tejből, egyedi baktériumtenyészettel, úgynevezett joghurtkultúrával történő beoltás után, alvasztással készített tejtermék.Az élő joghurtkultúrával készült joghurt regenerálja a bélflórát, s így nagyon fontos szerepet játszik az emésztésben, gyomor és egyéb bélpanaszok kezelésére,gyulladáscsökkentő hatású, női problémák kezelésére, immunerősítő hatású, antibiotikum kúrák után javasolt. A Szőke Tanya kifejezetten réteges joghurtokat készít, a pohár legaljára kerül a különböző ízű házi lekvár, aztán a joghurt, és ezután kerül bele az őstermelőktől vásárolt gyümölcs. Édesítőszer, és tartósítószer mentes termék. Néhány ízvariáció:Málnás, szamócás, barackos, erdei gyümölcsös, áfonyás.
Szőke Tanya, a Sárréti Kézműves Sajtok otthona